, ,

15 lucruri pe care le-ai folosit gresit toata viata!

Probabil stai si te intrebi cum e posibil sa nu fi stiut atatia ani de zile cum sa folosesti cele mai simple obiecte. Nu e vorba ca ceea ce faci tu nu functioneaza, doar ca exista metode mai simpliste si mai eficiente. Vei economisi mult timp pe termen lung daca vei proceda corect de acum incolo.

Iata 15 lucruri pe care le-ai folosit zilnic gresit:

 1. Pungile de snacks-uri

  1-62

Probabil tot timpul ai deschis punga de chipsuri si ai bagat mana in ea. Daca esti mai civilizat, probabil le-ai pus intr-un bol. Gresit. Tot ce trebuie sa faci e sa invarti fundul pungii.

 1. Tic-Tac

  2-54

Crezi ca cea mai buna metoda de a scoate tic-tac din cutie e sa o zbati zgomotos? Se pare ca capacul are o crapatura construita pentru a scoate usor un tic-tac. Iata cum functioneaza:

 1. Bananele

  4-54

Le decojesti gresit. Poate ca are sens sa decojesti banana de la varf, dar de fapt se decojeste de jos.

 1. Popcornul la microunde

  5-56

Dupa ce s-a facut popcornul, deschide punga atat cat sa scuturi din ea grauntele care nu s-au facut.

 1. Placa pentru intins parul

  6-52

Daca folosesti o placa pentru intins parul, sa stii ca o folosesti gresit. E timpul sa iti lasi ondulatorul la o parte si sa lasi placa sa faca doua treburi:

7-7

 1. Bicuri

  8-44

Nu e vorba ca le folosesti gresit, dar in loc sa le arunci mai bine le utilizezi pentru altceva. Incearca asta:

9-44

Ai haine scamosate? Folosete un bic pentru a indeparta scamoseala. Haina va fi ca noua, iar bicul va avea o noua intrebuintare.

 1. Parfumul

  10-44

Daca te-ai uitat la desene cand erai mic, probabil ti-ai format o idee gresita despre cum se da cu parfum. In loc sa dai cu parfum in aer si sa mergi prin norul de parfum, aplica-l in zonele cu puls.

 1. Scaune

  11-46

Cum ai putea sa stai intr-o pozitie gresita pe un scaun? Pai, e chiar simplu. Fii atent la cum stai acum pe scaun. Ai picioarele pe bara de jos a scaunului? Ai picioarele incrucisate? Atunci o faci gresit. Uite pozitia corecta:

12-43

 1. Sticlele de bere

  13-35

Daca tii in mana o sticla de la mijloc, vei incalzi berea. Si cui ii place berea calda? In schimb, poti tine sticla de gat. Cine ar fi stiut?

 1. Condimente

  14-30

Cateodata vrei ketchup pe cartofii prajiti. In loc sa iei sase cesti de kethcup si alte cesti de condimente, exista o cale mai buna. Stiai ca aceste cupe au un secret? Ele se pliaza pentru a tine o cantitate mai mare de ketchup.

 1. Cutite

  15-29

Sunt atatea feluri gresite de a folosi un cutit, de la felul in care il pui in sertar, in masina de spalat, la felul in care dai la o parte mancare de pe tocator. Plus, modul in care trebuie sa tai cu el. Iata cateva elemente de baza atunci cand vine vorba de folosirea cutitelor:

 1. Role de hartie

  16-27

Cata hartie folosesti sa te stergi pe maine? Daca raspunsul tau e “multa”, atunci o faci gresit. Acest TEDX fascinant, sustinut de Joe Smith, ne arata cum trebuie sa o facem:

 1. Agrafe de par

  17-19

Agrafa de par se pune de fapt invers. Probabil ai folosit-o gresit in tot acest timp! Partea ondulata trebuie sa fie pe scalp, si cea dreapta pe par.

 1. Mere

  descarcare

Chiar daca ai mancat mere toata viata ta, probabil vei afla ca ai facut-o gresit. Vei vrea sa inveti acest truc simplu:

 1. Liftul

  19-13

Exact, toti folosim liftul gresit. Daca vrei sa ajungi la parter rapid si nu vrei sa se opreasca la alte etaje, tine apasat butonul de inchidere pana cand usile s-au inchis. Tine in continuare butonul apasat si apasa in acelasi timp numarul etajului la care vrei sa ajungi.