, ,

16 lucruri interesante pe care probabil nu le stiai despre cateva filme celebre!

Cand vine vorba de filme celebre, intotdeauna mai auzi cate un “stiai ca?”.

 1. Cand s-a anuntat ca Heath Ledger va juca rolul lui Joker, mii de fani au amenintat pe Warner Bros ca vor boicota filmul. Decizia a fost criticata si de multi actori de la Hollywood. Nu numai ca portretizarea sa a fost unanim criticata, dar este si singurul actor care a primit un Oscar pentru un film adaptat de la o banda desenata.

  movie-trivia-1

 1. Initial, Patrick Stewart a fost selectat pentru vocea lui Jafar in Aladdin. Dar a refuzat rolul din cauza unor complicatii in timpul fimarilor Star Trek. El a declarat ca acesta este cel mai mare regret din cariera sa.

  movie-trivia-2

 1. Russell Crowe a detestat multe replici din Gladiatorul. A tot incercat sa improvizeze dar scriitorii s-au impotrivit la care el le-a raspuns “Replicile voastre sunt un gunoi. Noroc ca sunt cel mai bun actor din lume si pot face pana si un gunoi sa sune bine!”

  movie-trivia-3

 1. Tommy Lee Jones a improvizat cu raspunsul “Nu imi pasa” la replica “Nu mi-am omorat sotia.” din filmul Evadatul. Replica originala era “Nu e problema mea, Richard.” dar dupa mai multe duble, Jones a schimbat-o. A improvizat atatea replici in film incat i-au dat drepturi de autor.

  movie-trivia-4

 1. Echipa de auditii de la Karate Kid nu a vrut sa il lase pe Pat Morita sa dea auditie pentru rolul domnului Miyagi, sustinand ca rolul pe care l-a avut in “Happy Days” l-ar face sa para neserios in fata publicului. A fost selectat pentru rol in mai putin de 30 de secunde, imediat dupa ce i-au auzit “vocea lui Miyagi” si accentul.

  movie-trivia-5

 1. Edward James Olmos a fost respins pentru rolul capitanului Kruge din Star Trek III din cauza ca era prea mic de inaltime. Mai tarziu i-au oferit rolul capitanului Picard in Star Trek:TNG, dar a renuntat ulterior din cauza programului de filmari istovitor.

  movie-trivia-6

 1. Initial, Tom Hanks a portretizat diferit pe Forrest Gump, pana cand l-a vazut pe Michael Humphrey intr-o auditie video pentru Forrest cand era copil. Hanks a decis apoi sa imite modul de vorbire a lui Humphrey.

  movie-trivia-7

 1. Chiar daca Christopher Lloyd si Lea Thompson au jucat impreuna in 5 filme, singura interactiune pe care au avut-o cei doi in filmul “Inapoi in viitor” a fost un salut scurt.

  movie-trivia-8

 1. In scena cu cardul din filmul “Training Day” gangsterii au primit un alt scenariu fata de Ethan Hawke. Scopul a fost pentru a-l face pe Hawke si mai confuz, mai tensionat in scena respectiva.

  movie-trivia-9

 1. Dupa ce a jucat rolul colonelului nazist, Hans Landa, in “Inglorious basterds”, Christoph Waltz a fost de acord sa apara in “Djano unchained” doar daca personajul era complet diferit de Landa si nu avea un comportament malefic sau negativ. Tarantino a ajustat scenariul pentru a-i onora cererea actorului.

  movie-trivia-10

 1. Francis Ford Coppola a refuzat sa faca un al treilea film “Nasul” pentru ca nu i se parea necesar. Dupa ani de presiuni asupra lui, acesta a cedat in fata lui Paramount si a fost de acord sa faca a treia parte din cauza ca avea probleme financiare in urma esecului pe care l-a avut filmul “One from the heart.”

  movie-trivia-11

 1. Leslie Nielsen a fost selectat initial pentru a juca rolul lui Ben Hur, dar acesta a refuzat rolul dupa ce a citit scenariul spunand ca e “prea plictisitor.” Rolul iconic i-a revenit lui Charleton Heston.

  movie-trivia-12

 1. Inainte de lansarea filmului “Babylon AD”, regizorul Mathieu Kassovitz l-a renegat public dupa ce aproape o ora din metraj a fost taiata fara aprobarea lui. S-a plans ca toate scenele de dezvoltare ale personajelor si ale intrigii au fost eliminate iar filmul parea un “Episod prost din 24”. Pana si Vin Diesel a criticat studioul spunand “Au taiat asa de mult din film incat ma intreb daca mai apar in el.”

  movie-trivia-13

 1. Alfred Hitchcock a cumparat fiecare copie a cartii “Psycho” din Statele Unite pentru a impiedica publicul sa afle finalul filmului inainte de lansare. De asemenea, a pus pe fiecare actor in parte si pe echipa sa, sa jure ca nu vor divulga niciun cuvant despre povestea filmului nimanui.

  movie-trivia-14

 1. Mel Gibson nu a vrut sa joace rolul lui William Wallace pentru ca era prea batran…In poveste, Wallace era omorat cand avea 20 de ani si Gibson avea 40. Cu toate astea, Paramount refuza sa finanteze filmul daca Gibson nu juca rolul.

  movie-trivia-15

 1. In prima scena T-Rex din Jurassic Park, sticla de pe plafonul masinii nu trebuia sa se sparga. Cu toate astea, ei au continuat sa filmeze. Tipetele copiilor erau adevarate pentru ca ei credeau ca modelul animatronic T-Rex va cadea peste ei.

  movie-trivia-16