, ,

Alege-o pe ea in fiecare zi (sau paraseste-o)

Am trait cinci ani alaturi de o femeie buna pe care am ranit-o zilnic.

Nu am vrut sa fiu asa. Chiar am vrut sa o aleg. Era o femeie incredibila, amuzanta, sexi si senzuala. Imi putea face tot corpul sa rada cu istetimea ei rapida, iar frumusetea ei exotica imi producea scurt circuit la creier. In fiecare dimineata ma trezeam in bratele ei si era locul meu preferat. O iubeam la nebunie.

Din pacate, asa cum se intampla multor cupluri, ignoranta noastra la cum sa facem dragoste ne-a creat provocari stresante. Dupa un timp, reveria mea de dimineata a fost inlocuita de caile imature de a trai impreuna, si am ajuns sa ma intreb daca oare este o alta femeie pe care as putea iubi-o si care m-ar iubi.

Pe masura ce timpul trecea si acel gand era din ce in ce mai des, am inceput sa o aleg din ce in ce mai putin.

Am stat cu ea. Doar ca nu o mai alegeam pe ea. Amandoi am suferit.

Daca o alegeam, insemna sa ma focusez in fiecare zi pe lucrurile care mi le daruia si pentru care puteam sa fiu recunoscator: rasul ei, frumusetea, senzualitatea, compania ei si multe altele.

Din nefericire, mi s-a parut deseori imposibil de imbratisat – sau chiar observat – tot ceea ce era minunat la ea.

Eram prea concentrat pe furie, nesiguranta, pretentii si alte aspecte ale personalitatii ei puternice. Cu cat eram mai atent la defectele ei, cu atat le constientizam mai mult si ma oglindeam in ele oferindu-i comportamentul meu cel mai rau. Normal ca asta a dus la racirea relatiei noastre…

Toate astea au durat cinci ani…

A luptat din greu sa ma faca sa o aleg pe ea. Dar asta e o nebunie, nu poti convinge pe nimeni sa te aleaga chiar daca te iubeste.

Sa fiu sincer, nici ea nu m-a ales in intregime. Furia ei directionata catre mine este o dovada suficienta.

Realizez acum ca de multe ori era furioasa din cauza ca nu se simtea in siguranta langa mine. Simtea ca nu o aleg, zilnic, prin cuvintele mele, actiunile mele si ii era teama ca o voi parasi.

De fapt, chiar asta am facut.

Nealegand-o zilnic timp de cinci ani, concentrandu-ma doar pe ce ma deranja in loc sa pun pret pe ceea ce iubeam la ea, am abandonat-o. Ca pe o floare pretioasa pe care am adus-o in casa si pe care nu am udat-o, am lasat-o singura de nenumarate ori in caldura uscata a relatiei noastre.

Ce tortura…

Daca esti intr-o relatie, te rog sa iti pui aceasta intrebare:

De ce imi aleg partenerul astazi?”

Daca nu gasesti un raspuns satisfacator, sapa mai adanc si gaseste unul. Daca nu il gasesti astazi, intreaba-te si maine din nou. Cu totii avem zile in care suntem deconectati.

Dar daca trec prea multe zile si nu reusesti sa te conectezi si sa gasesti un raspuns, daca relatia ta este plina de stres, atunci renunta la ea. Ofera-i sansa de a intalni pe altcineva care poate o va iubi mai mult si care o va alege zilnic.

Cea pe care o iubesti merita sa fie aleasa cu entuziasm. In fiecare zi.

Si tu la fel.

Alege cu intelepciune.