,

Cea mai recenta poveste a omului din China Jian Feng isi da sotia in judecata pentru copiii urati

Subiectul acesta despre chinezul Jian Fen care si-as fi dat in judecata sotia pentru ca i-a facut copii urati, circula pe internet inca din 2004.

Un articol publicat in Heilongjian Morning Post in acel an, sustinea ca sotia lui Feng si-a facut multe operatii plastice inainte sa il intalneasca, pentru a-si deghiza infatisarea reala, si i-a ascuns acest fapt, dar secretul ei a fost dat in vileag atunci cand a dat nastere unei “bebeluse urate” si a marturisit adevarul. Feng si-a dat in judecata sotia atat pentru divort cat si pentru daune materiale pentru “inselaciune”.

Un chinez a divortat si si-a dat in judecata sotia pentru 55,000£, dupa ce a descoperit ca a avut interventii chirurgicale plastice inainte de a-l intalni. Jian Feng, 38 de ani, a declarat ca a fost ingrozit cand si-a vazut fetita imediat dupa nastere. El a suspectat atunci ca sotia lui a avut o aventura.

Sotia i-a marturisit ca si-a facut operatii plastice in valoare de 70,000 £ in Coreea de Sud, inainte sa il intalneasca si i-a aratat o poza cum arata inainte. El a depus actele pentru divort la doi ani de la casatorie.

Heilongjilang Morning Post sustine ca Jian a dat-o in judecata cu succes pentru inselaciune. Acest subiect a tot circulat pe internet in ultimul deceniu, aparand mereu tot felul de noutati si fotografii.

Ultima noutate a acestei povesti este referitoare la copii, care apar intr-un portret de familie alaturi de parinti. Evident aceasta fotografie nu are nimic de-a face cu povestea, deoarece se presupune ca cei doi au divortat imediat dupa nasterea primului copil, o fata, iar acest portret de familie include trei copii, cel mai mare fiind un baiat. Intr-adevar aceasta fotografie era atasata la o reclama din Taiwan.

Ce crezi despre aceasta poza? Un tata atragator si o mama draguta inconjurati de trei copii care seamana intre ei si zambind la camera – pare o familie perfecta, nu-i asa? Dar, e ceva in aceasta familie care nu are sens, asa e? Pai, aceasta poza este o reclama la o clinica de operatii din Taiwan si poti observa ca acei copii nu seamana deloc cu parintii lor.

Reclama venea cu replica “Singurul lucru care trebuie sa te ingrijoreze dupa o operatie plastica, este explicatia pe care trebuie sa o dai copiilor.” O fi ceva din povestea asta adevarat? Probabil ca nu, din moment ce avea doar o singura sursa printata intr-un ziar chinezesc cunoscut pentru povestile urbane fara verificare, precum povestea aceea ca un barbat si-a stabilit o intalnire pe internet cu cineva care s-a dovedit a fi sotia fiului sau.

Heilongjian Morning Post si-a cerut scuze pentru publicarea povestii false.

Ziarul a publicat povestea “Un barbat si-a dat o intalnire online cu o femeie care era sotia fiului sau”, relatand ca barbatul de 57 de ani din Muleng, a stabilit o intalnire cu iubita lui de pe internet si cand s-au vazut, ea era de fapt nora lui. Povestea a devenit virala dupa ce a fost publicata. Ziarul si-a cerut din nou scuze, spunand ca politia din Muleng a confirmat ca povestea era falsa si fabricata de Wei Hongji, un reporter de la televiziunea Muleng.

Credem ca acest subiect a aparut ca o poveste inventata pentru a da o lectie despre pericolele inselaciunii si, asa cum este tipic la astfel de povesti, s-a facut repede saltul de la fictiune ilustrativa la “acest lucru s-a intamplat cu adevarat.”