, ,

Iata de ce te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora!

Iata motivul pentru care te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora. Poate ti s-a intamplat si tie o data sau de doua ori, sa te trezesti in miezul noptii. Dar te-ai trezit in acelasi moment, mai multe nopti la rand? Este normal ca acest lucru sa se intample, sau incearca corpul nostru sa ne spuna ceva? Raspunsul ni-l da ceasul biologic.

Insomnia

Acest ceas biologic functioneaza pe premisa ca Qi sau Chi-ul se deplaseaza prin corpul uman in momente diferite in timpul zile. Qi-ul se muta dintr-o parte in alta, in momente diferite ale zilei, consolidand si restaurand functionarea optima a sistemului. Fiecare sistem are doua ore de Qi timp de incarcare, iar intregul proces dureaza 24 de ore.

Dar, in cazul in care energia migreaza de la un sistem la altul si este blocata, te vei trezi. Problemele de sanatate mentala, emotionala sau fizica, pot provoca blocaje, de aceea e bine sa stii ce tip de problema ai pentru a-ti imbunatati starea si bunastarea.

Ceasul biologic pe intelesul tuturor

Adormi greu intre 9 pm-11pm

In acest interval, arterele sau vasele de sange sunt active. Prin urmare, orice problema de sanatate legata de tiroida, sistemul imunitar, metabolismul, ar putea fi motivul pentru care ai dificultati in a adormi in acest interval orar.

Confuzia, paranoia sau stresul te poate mentine de asemenea treaz. Daca aceasta e problema, incearca sa te relaxezi facand yoga inainte de culcare sau meditatii.

Te trezesti intre 11pm-1am

Daca te trezesti deseori in acest interval, e posibil sa ai probleme cu vezica biliara. Acest organ descompune grasimea consumata in timpul zilei, e posibil sa trebuiasca sa iti schimbi dieta intr-una cu grasimi mai sanatoase.

Pe langa asta, un alt motiv pentru care va treziti intre aceste ore, ar putea fi emotiile negative, resentimentele fara de cineva sau critica fata de tine insuti. Trebuie sa accepti si sa ierti greselile pe care tu sau altcineva le-ati facut. Da-le la o parte si vei deveni mai calm.

Te trezesti intre 1am-3am

In acest interval, ficatul curata sangele si indeplineste o multime de alte functii. Asa ca, daca te trezesti de mai multe ori in acest moment al noptii, ar putea insemna ca ficatul tau are prea mult toxine si nu poate face fata. Ajustarea dietei si reducerea consumului de alcool pot ajuta.

Furia, vinovatia si mania sunt toate legate de acest interval. In acest caz, ai nevoie sa iti eliberezi furia si incearca sa gasesti claritatea in orice problema ai avea.

Te trezesti intre 3am-5am si tusesti

In acest timp, plamanii sunt colectori de oxigen pe care il transfera tuturor celorlalte sisteme ale corpului, pregatindu-le pentru o noua zi. Plamanii pot elimina orice toxine prezente in acel moment. Daca te trezesti des in acest interval si tusesti, atunci organismul tau iti transmite un mesaj ca trebuie sa respiri aer curat si sa mananci alimente mai sanatoase.

Cand vine vorba de emotii, trezirea in acest moment al noptii este legata de tristete si durere. Este posibil sa fi experimentat ceva in viata ta care te-a deprimat, dar trebuie sa accepti aceste sentimente pentru a trece mai departe.

Te trezesti intre 5am-7am

In acest interval are loc curatarea si reinnoirea intestinului gros, motiv pentru care trebuie sa bei mult apa pentru a ajuta la proces.

La nivel emotional, timpul intre 5-7 am este legat de sentimentul de a fi defensiv, blocat sau nerabdator sa progresezi in viata. Acesta este momentul ideal pentru a repeta cateva mantre inaltatoare.