, ,

Oamenii de stiinta ii avertizeaza pe cei care folosesc burete lufa sa il arunce!

Pentru o curatare optima, multi oameni folosesc la baie un burete lufa. Cu ajutorul lui, piele devine mai catifelata. Puful sta de obicei in baie intr-un carlig sau agatat de robinet. Un astfel de burete este util pentru ca imbunateste circulatia in momentul in care exfoliezi pielea si celulele moarte sunt indepartate.

Potrivit dermatologilor, ar trebui sa arunci buretele lufa la cosul de gunoi imediat. J. Matthew Knight de la Institutul de Dermatologie Knight spune ca dupa ce utilizezi lufa pentru exfolierea pielii, celulele moarte ale pielii sunt prinse in straturile ei. Dupa ce termini dusul si lasi buretele in baie, umiditatea care ramane in apa calda, cauzeaza bacterii ce duc la cresterea de mucegai. De asemenea, dupa ce te-ai epilat, folosirea unui burete poate provoca infectii ale pielii din cauza ca bacteriile ajung in crestaturi.

Daca nu vrei sa ai de-a face cu asa ceva, trebuie sa il clatesti bine dupa ce il folosesti si sa il pui la uscat. Inlocuiti buretele lufa o data la cateva luni pentru a va asigura ca nu se ascunde nimic in interior. Miroase-l si daca este neplacut trebuie neaparat sa scapi de el. Mirosul probabil vine de la bacterii. Cumpara un burete nou.