,

Porti sutien in timp ce dormi? Trebuie sa citesti asta!

Exista o dezbatere veche in randul femeilor. Ar trebui sa poarte sutien in timp ce dorm sau nu? Cele mai multe dintre doamne nu poarta sutien atunci cand merg la culcare pentru a evita semne, senzatia de “strangere” si de asemenea se tem de infundarea glandelor limfatice care pot cauza cancerul de san.

Exista, de asemenea, si purtatoare de sutiene pe timp de noapte (cum a fost Marilyn Monroe), care cred cu tarie ca acestea impiedica sanii lor sa se lase. Privind aceste situatii dintr-o perspectiva stiintifica, pare ca ambele teorii sunt doar mituri.

wearing-a-bra-while-sleeping-read-this

Din punct de vedere medical, functia ganglionilor limfatici din axilare este de a actiona ca filtre naturale, care dreneaza fluidul limfatic, si de a apara organismul impotriva celulelor canceroase, a materialelor straine si infectiilor. Nu a fost dovedit stiintific ca un sutien poate obtura caile ganglionilor limfatici. Asa ca taie de pe lista ta de temeri cancerul de san.

Ce va determina cu siguranta deformarea sanilor sunt alaptatul si sarcina, dar si varsta si genetica determină amploarea lasarii sanilor. In cazul in care dimensiunea sanilor este cupa C sau mai mare, alege un sutien moale, fara prea multe elemente de fixare, care va oferi un sprijin. Pentru celelalte dimensiuni, sutienul nu impiedica lasarea in nici un fel.

Asadar din punct de vedere medical, rezumatul ar fi acesta: dormitul cu sau fara sutien in timpul noptii este doar o chestiune de alegere si de confort personal. Femeile care au iritatii sub sani din cauza pielii uscate sau a frecarii pielii, pot avea dureri purtand sutienul, iar cele care au sani mai sensibili au nevoie de sutien pentru sprijin. Daca porti un sutien in timpul noptii, primul lucru pe care trebuie sa il eviti este masura necorespunzatoare. Alege un material natural, din bumbac, cu o cupa moale care sa tina deoparte umezeala de pielea ta. Nu uita sa dai share la acest articol si sa ajuti pe cineva la nevoie!